Individuele trajecten

Individuele trajecten voor medewerkers in het sociaal domein

Maatschappelijk werker, schuldhulpverlener of inkomensconsulent. Stuk voor stuk prachtige vakgebieden. Tegelijkertijd vraagt het veel. Het werk is intensief, onderhevig aan veranderingen en de werkdruk is hoog. In combinatie met problemen in de privésfeer, kan deze druk te veel worden en zich gaan uiten in niet medische problemen op psychosociaal en emotioneel gebied. Als dit te lang aanhoudt zijn overbelasting, of een burn-out niet ver meer. Langdurig ziekteverzuim van medewerkers in sociaal domein is dan ook een reëel gegeven. Met de ondersteuning en begeleiding van Somega vindt de sociaal werker weer een goede balans tussen werk en privé en wordt het risico op hoge kosten en slepende conflicten voor de werkgever geminimaliseerd.

 

Visie

  • Stabiliteit op het werk en privé
  • Zelfbewustzijn
  • Vitaliteit
  • Gezonde relaties

Aanpak

Wij zetten mensen weer in hun kracht. Dit doen wij door een combinatie van coachingsgesprekken en persoonlijke outdoor beweegprogramma’s. We sluiten aan bij de behoeften van de klant en coachen mensen richting hun persoonlijke doelen en wensen. In de gesprekken wordt gereflecteerd, waardoor de coachee inzicht krijgt in zijn vraagstuk. De beweegprogramma’s zorgen voor activering van alle positieve processen, zowel mentaal als fysiek. Uiteindelijk werken we toe naar structurele denk- en gedragsverandering.

De coaches van Somega zijn flexibel inzetbaar voor zowel werkgever als werknemer. Afspraken kunnen op de gewenste locatie van de klant plaatsvinden, en tijden gaan in overleg. Gesprekken en trainingen kunnen thuis, na het werk, of op een coachingslocatie in de buurt gepland worden. Soms zijn een paar gesprekken voldoende, soms is een langer traject wenselijk.

Aanbod 

  • Wij coachen en begeleiden de medewerker.
  • Wij overleggen en consulteren de werkgever en leidinggevende.
  • Wij werken indien gewenst met het team samen om verbetering aan te brengen in de werksfeer.

Het coachingsaanbod varieert in de korte trajecten van 8 weken tot 6 maanden. En in de langere trajecten van 6 maanden tot 12 maanden. Tevens organiseren wij volledig verzorgde 4 daagse retreats met overnachtingen en een volledig coachingsprogramma bij Hotel Ernst Sillem Hoeve in Den Dolder.

large_1100x638voorkantesh

Impressie

Hier ziet u een impressie van een van de coachingstrajecten. Bianca is schuldhulpverlener in Amsterdam. Door omstandigheden was zij zo overbelast dat ze dreigde uit te vallen. Ze heeft een coachingstraject bij ons ‘gekocht’ via haar IKB en een bijdrage van haar werkgever.

Wilt u meer informatie over deze specifieke trajecten? Of wilt u een vrijblijvend gesprek bij u op kantoor of elders? Neem dan contact met ons op!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.