Training aan groepen

Begeleiding en training aan groepen

 

 

Motiverende gespreksvoering
Hierin verzorgen wij onder andere groepstrainingen Motiverende Gespreksvoering. Het alert houden van sociaal werkers in gespreksvoering is van groot belang voor de duurzame inzetbaarheid. Hoe zet je verandering in gang bij een cliënt die ambivalent is? Hoe blijf je uit de reddersrol? Hoe positioneer je jezelf als gids en niet als reparateur? Dit zijn vraagstukken die blijven spelen in het dagelijks werk. De trainingen variëren van 2 tot 5 dagdelen en worden uitgevoerd door een gecertificeerde trainer en trainingsactrice.

9200000026872803

Schaarste
Dit zijn bewustwordingstrainingen waarin er vanuit de visie van schaarste gekeken wordt naar het handelen van de mens. Medewerkers krijgen op een gevarieerde manier inzicht in hoe schaarste werkt en wat het directe effect op denken en handelen is. Dit thema is inherent aan de hulpverlening en van groot belang om hier bewust van te zijn. Zo ontstaat er meer begrip voor de cliënt. Door een afwisseling van filmfragmenten (bijv. uit de serie Schuldig), rollenspellen en theorie, wordt de training geen taaie theoretische zit, maar een dynamische beleving. De trainingen variëren van 1 tot 2 dagdelen.

2D-High-Schaarste

Redderen
Elke hulpverlener heeft een reparatiereflex die hij/zij niet altijd goed onder controle heeft. Het risico om de redder te worden in de relatie met de cliënt ligt op de loer. Hoe blijf je uit deze rol? Hoe herken je verleidingsstrategieën en wat zegt het willen redderen over jou als persoon? Bewustwording van dit alles is een groot goed binnen het sociaal werk. De trainingen rond dit thema variëren van 2 tot 4 dagdelen en ook hierbij is er naast de trainer een trainingsactrice aanwezig.

Drama-Driehoek_1

Outreachende hulpverlening
Deze manier van hulpverlenen is out of de box denken. Maar hoe doe je dat? Waar loop je tegenaan bij jezelf en op welke manier kun je het beste out reachend zijn zonder te redderen? Op deze vragen zoeken wij samen met de groep het antwoord. De trainingen variëren 1 tot 2 dagdelen.

 

Op verzoek
Zijn er thema’s waar u uw medewerkers graag in getraind, of gecoacht wilt hebben? En staan deze er nog niet bij? Bespreek uw behoefte hierin met ons. Wij denken mee en ontwikkelen een mooi programma op maat.

Wilt u meer informatie, een vrijblijvende kennismaking bij u op kantoor of een offerte? Neem dan contact met ons op!

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.